Utbildning för arbetsledare

Två dagars arbetsledarutbildning

Utbildning i arbetsledarskapVår arbetsledarutbildning vänder sig framför allt till dig som är ny i rollen som arbetsledare eller gruppledare. Det är en två dagars ledarskapsutbildning online, som lär dig att ta dig an rollen att leda en grupp individer. Du får kunskaper som gör att du kan leva upp till förväntningarna på dig. Du lär dig vilka krav du som arbetsledare har rätt att ställa.

Vår ledarskapsutbildning online för arbetsledare lär dig helt enkelt om vad arbetsledarrollen innebär. Den ger dig många praktiska redskap att börja använda direkt när du kommer tillbaka till arbetsplatsen.

Innehållet i vår utbildning för arbetsledare

Programmet i vår ledarskapsutbildning för arbetsledare är väl beprövat och teorierna bakom bygger på forskning och fakta. Du får många tillfällen att diskutera kring arbetsledarskapet och dess utmaningar. Genom pedagogiska övningar lotsas du igenom olika områden och får prova på hur teorierna fungerar i just ditt ledarskap.

Lär dig om ledarskapets grunder

Självklart lär du dig om ledarskapets grunder, så att du får den viktiga basen på plats. Här ser du några exempel om områden som du får lära dig mer om under utbildningen:

  • Så leder du utan att inneha en chefsposition
  • Så leder du skilda personligheter och olika individer
  • Vad behöver du arbeta mer med för att bli en bra arbetsledare?
  • Lär dig att prioritera så att rätt saker blir gjorda i rätt tid
  • Få kunskaper om hur du skapar du ett bra samarbete i teamet
  • Hantera osämja och bråk i teamet
  • Så utvecklar du dig själv och gruppen genom feedback

Lär dig om vem du nu är

Nu ska du arbetsleda dem som förut var dina kollegor – hur gör du? Under vår utbildning för arbetsledare lär du dig att inse en viktig sak. Du lär dig att igår var du en i gruppen – idag ska du arbetsleda samma grupp. Vår arbetsledarutbildning lär dig då vad du behöver tänka på. Det kan vara ett bryskt uppvaknande att inse att de tidigare arbetskamraterna nu ser på dig på ett annat sätt. Nu när du blivit arbetsledare är du inte längre en i gänget. De frågar inte längre om du ska med och ta en kaffe och pratar inte med dig på samma sätt som förut. Vad har hänt? Du är ju fortfarande samma person – eller är du inte det?

Ledarskapsutbildning som lär dig att arbetsleda

Under vår arbetsledarutbildning kommer du att inse att i dina tidigare arbetskamraters ögon är du inte längre densamma. I och med att de vet om att du nu har mandat att tala om för dem vad de ska göra och när de ska göra det, har relationen mellan er blivit annorlunda. Det känns liksom i luften att du inte är en av dem nu och det måste du acceptera. Du kan inte befinna dig på båda sidor om ledarskapet. Det kan fungera så länge allt är bra och fungerar smärtfritt. Men när det uppstår friktion är det du som kommer att vara tvungen att sätta på ledartröjan. Hur du enklast gör detta  står på programmet under vår ledarskapsutbildning för arbetsledare.

Utbildning i kommunikation

Kommunikation är en av grundstenarna i ett gott arbetsledarskap. Vår utbildning för arbetsledare lär hur du gör. Om kommunikation saknas eller inte fungerar, fungerar inte heller ledarskapet. Så enkelt är det. Samtidigt kan det vara svårt att få det att fungera i praktiken. Att gå en ledarskapsutbildning med fokus på arbetsledning är ett bra sätt att få rätsida på kommunikationen i ledarskapet.

Så ger du information

Du lär dig att ge information, att ta emot och ge feedback och att lyssna. Dessutom lär du dig hur du är tydlig. Dessa fyra delar är grunden för all kommunikation. En utbildning kan ta upp alla dessa eller endast vissa av dem. De är alla viktiga ingredienser att få med sig in i sitt arbetsledarskap. Lägg dem därför på minnet: Ge information – ta emot och ge feedback – lyssna ärligt och intresserat – var noga med att vara tydlig och visa respekt i alla kommunikation.

En arbetsledarutbildning lär dig att kommunicera

Utbildning lär dig att kommuniceraKommunikation verkar kanske inte så märkvärdigt och komplicerat. Faktum är just kommunikationen ibland är svår att få att fungera. Du kanske glömmer att inkludera någon i en mejllista eller du misstolkas av en medarbetare som sprider fel information vidare. Det är lätt hänt att det blir fel. Genom att hela tiden jobba med tydligheten undviker du många bekymmer. Det är mänskligt att göra fel ibland ge därför inte upp om det inte blir helt rätt första gången.

En utbildning för arbetsledaren

Om du förstår var det blev fel kan du rätta till det och nästa gång kommer du att göra rätt. Dina medarbetare kommer att uppskatta en mänsklig arbetsledare, som vågar erkänna sina fel och provar igen. Under en utbildning för arbetsledare lär du känna andra som är i samma situation som du och du kommer att inse att du inte är ensam om varken funderingar eller misstag. Det ökar din självkänsla i rollen som ledare och hjälper dig att möta motgångar.

Rulla till toppen